Chvála banánů
Víte, že exotické krasavce můžete použít i během pečení?
Polovina banánu nahradí v receptu jedno chybějící vejce.Celý banán se vyrovná 125 g másla.
Jak na to?
Jednoduše zralý banán rozmačkejte vidličkou a použijte jako obvykle. Moučník bude díky banánu vláčnější.
Pěkně v teple
Možná víte, že do lednice nedáváme brambory, protože by byly sladké.
Chlad, a nemusí to být ani mráz, mění strukturu potravin.
Stejně tak do lednice v žádném případě nepatří ovoce a rajčata, která ztrácejí vůni i chuť.
Nechte je raději v misce při pokojové teplotě.
Sklenice vody
Citíte se unavená? Než si uvaříte další silnou kávu, pořádně se napijte.
Voda vám zvedne krevní tlak podobně jako kofein, ale navíc doplní tekutiny a zlepší náladu.
Vodu můžete ochutit plátkem citronu či svěží okurky, mraženou jahodou nebo třeba lístečky máty.
Jako ve Středomoří
Italové se drží zlatého pravidla, že omáčka má vždy čekat na těstoviny.
Nejprve tedy připravíme sos a teprve pak dáme vařit těstoviny.
Předtím, než je scedíme, odebereme si zhruba hrnek tekutiny. Později vodou z těstovin doředíme omáčku.
Těstoviny rády pijí vodu a často se stane, že omáčku úplně vsáknou.
Zdroj: časopis
Foto: internet
Jarmilko, bezva rady, díky za ně :-) Od teď budu vařit špagety až po omáčce, dělávám většinou obráceně :-)
OdpovědětVymazatAlenko, také jsem to tak dělala. Teď už je na tuto radu pozdě. Už nevařím.
VymazatDíky za rady. Svoje rajčata ze zahrady vždy nechávám na vzduchu na stole, vlastně i trochu dojít, ale kupovaná jsem dávala do lednice.
OdpovědětVymazatMaruško, nikdy jsem rajčata do lednice nedávala. Dobře děláš, že je necháváš na stole. Mají i lepší vůni.
Vymazat