Sametově hebká
Bramborová kaše je jednou z nejoblíbenějších příloh. Základem úspěchu je správný druh moučných brambor, které se po uvaření samy rozpadají.
Do kaše potřebujeme dostat vzduch, proto oloupané brambory nešťoucháme, ale propasírujeme. Máslem nešetříme, vmícháme ho do kaše po kouskách a závěrem krátce zašleháme buď horké mléko nebo ještě lépe smetanu.
Plné vitaminů
Stane se, že koupíme brambory, které nebyly ideálně uskladněny a jsou nasládlé.
Vaříme je tak, že je oloupeme, namočíme do teplé vody a uvedeme do varu.
První vodu slijeme a teprve ve druhé je dovaříme. Pro zlepšení chuti můžeme do vody přidat trochu octa.
Podobným způsobem zbavíme také staré brambory jejich nepříjemné chuti.
Zdroj: časopis
Foto: internet
Jarmilko, každá rada dobrá. My si na podzim koupili brambory na uskladnění. Na kaší je ideální varný tip C, který nemáme, takže když vařím brambory na kaši, přidám do vody trochu solamylu. V podstatě je tím tzv. zmoučím.
OdpovědětVymazatDnes jsem ze zbytku kaše udělala placky, nerada plýtvám, snažím se vše zužitkovat.
Alenko, se solamylem je to dobrý nápad.
VymazatNedávno manžel koupil ve stánku brambory, ty byly tak příšerné, že by jejich chuť nezahránil žádný trik. Na štěstí mě poslechl a koupil " zaručeně" výborných brambor pouze jeden kg. Jak rád pak jel pár km dál do prodejny, kde je mají sice dražší, ale výborné chuti. ☺
OdpovědětVymazatNěkdy je nákup brambor sázka do loterie. Ještě, že si manžel poradil. ☺
VymazatBramborová kaše je moje oblíbené jídlo.My jsme kdysi /když jsme ještě bydleli v domku s půlhektarovou zahradou/ měli své brambory, na které vzpomínáme. To,co se teď prodává bůh ví odkud je bída.
OdpovědětVymazatZdeni, není nad vlastní brambory. Kdysi je syn pěstoval na svém poli. Pak od toho upustil, nemá na to čas. Škoda, lepší jsem nikdy nejedla.
VymazatLíbí se mi nápad se solamylem.Budu to muset vyzkoušet ☺
OdpovědětVymazatPřeji krásné dny ☺
Bramborovou Lukáši dělám stejně ale ten trik s bramborami zmrzlými neznám. Kupuji brambory u nás v coopu jsou zaručeně české, tedy na rozdíl od těch z Kauflandu a Alberta. Byla jsem svědkem že se nad nimi paní ušklíbla, protože nebyly tak krásně umyté, a utrousila poznámku o tom že jsou strašné. To už jsem se ale neudržela a řekla jsem jí že jsou ale výborné, žluťoučké s minimálním obsahem dusičnanů. Koukala na mě jako na zjevení. Já jsem bramborová,kolikrát mi musí manžel připomenout, že bychom si taky mohli udělat rýži nebo těstoviny😊
OdpovědětVymazat