****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.

pondělí 21. února 2022

Bylinky - wasabi, japonský křen


Wasabi, japonský křen-Eutrema japonská - Eutrema japonicum

Wasabi je známo jako koření na sushi.
Toto rostlinné antibiotikum je protějškem našeho křenu.
Wasabi obsahuje veliké množství vlákniny, vitamínu C, draslíku, vápníku a hořčíku. Stejně jako křen obsahuje wasabi pálivé hořčičné silice, vitamíny a minerální látky.
Podporují trávení, stimulují obranné buňky, uvolňují hleny v dýchacích cestách a čistí ústní dutinu, střeva a močové cesty od škodlivých látek a hub.
Stykem s kyslíkem začne wasabi už po 30 minutách ztrácet svou palčivost. Proto se má prášek rozmíchat vždy čerstvý a uchovávat dobře uzavřený.




Zdroj: kalendář
Foto: internet



 

5 komentářů:

  1. Já jsem si ve zdravé výživě kupovala vždy oříšky balené v těstíčku Wasabi, ale to těstíčko bylo tvrdé a já jsem ho ráda křupala, i když pálilo jak čert. Ale už to moc nemohu se svými zubními můstky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli mě paměť neklame, tak jsem wasabi ochutnala v sushi, které vyrobil manžel vnučky. Nijak mě nenadchlo.
      Teď už nemůžu chroupat ořechy, natož v těstíčku. Zuby mám jak noty na buben, už jsem domlsala. :D

      Vymazat
  2. Měla jsem wasabi pastu, kterou jsem občas přidávala i do bramborové kaše a bylo to dobré. Zdravím 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně si nedovedu bramborovou kaši s wasabi představit. Už mám období, kdy pálivé pokrmy nemusím.
      Přeji hezký den. ☺

      Vymazat
  3. Jednou jsem malilinko ochutnala.Nemusím mít všechno ☺
    Přeji klidný podvečer,Jarmilko ☺

    OdpovědětVymazat

Přání k Vánocům

  Všem přátelům, známým, návštěvníkům blogu i náhodným příchozím přeji hodně štěstí a zdraví k Vánocům i Novému roku. Abyste svátky prožili ...