Wasabi, japonský křen-Eutrema japonská - Eutrema japonicum
Wasabi je známo jako koření na sushi.
Toto rostlinné antibiotikum je protějškem našeho křenu.
Wasabi obsahuje veliké množství vlákniny, vitamínu C, draslíku, vápníku a hořčíku. Stejně jako křen obsahuje wasabi pálivé hořčičné silice, vitamíny a minerální látky.
Podporují trávení, stimulují obranné buňky, uvolňují hleny v dýchacích cestách a čistí ústní dutinu, střeva a močové cesty od škodlivých látek a hub.
Stykem s kyslíkem začne wasabi už po 30 minutách ztrácet svou palčivost. Proto se má prášek rozmíchat vždy čerstvý a uchovávat dobře uzavřený.
Zdroj: kalendář
Foto: internet
Já jsem si ve zdravé výživě kupovala vždy oříšky balené v těstíčku Wasabi, ale to těstíčko bylo tvrdé a já jsem ho ráda křupala, i když pálilo jak čert. Ale už to moc nemohu se svými zubními můstky.
OdpovědětVymazatJestli mě paměť neklame, tak jsem wasabi ochutnala v sushi, které vyrobil manžel vnučky. Nijak mě nenadchlo.
VymazatTeď už nemůžu chroupat ořechy, natož v těstíčku. Zuby mám jak noty na buben, už jsem domlsala. :D
Měla jsem wasabi pastu, kterou jsem občas přidávala i do bramborové kaše a bylo to dobré. Zdravím 🙂
OdpovědětVymazatUpřímně si nedovedu bramborovou kaši s wasabi představit. Už mám období, kdy pálivé pokrmy nemusím.
VymazatPřeji hezký den. ☺
Jednou jsem malilinko ochutnala.Nemusím mít všechno ☺
OdpovědětVymazatPřeji klidný podvečer,Jarmilko ☺