Staré pomůcky a nové triky
Většinu těchto věcí nejspíš máte doma ve své základní výbavě. Využíváte je však naplno?
Když už zabírají tolik místa v šuplících a skříňkách, zkuste je využít i trochu netradičním způsobem.
Lis na česnek má jednu hlavní funkci, ale stejně dobře jím můžete prolisovat kousek čerstvého zázvoru, který předem oloupete lžičkou. Navíc tak získáte i všechnu aromatickou šťávu.
Struhadlo
Kovové struhadlo má obvykle čtyři strany a nespočet možností využití při strouhání zeleniny, sýra, pečiva a celého koření.
Víte, že s ním můžete nastrouhat i studené máslo na kousky, které pak snadněji a lépe zapracujete do těsta na sladké pečivo a sušenky?
Palička na maso
Používáte ji při přípravě řízků, abyste naklepali maso dotenka.
Můžete s ní ale také rozdrtit pečivo na strouhanku (do trojobalu), sušenky na nepečené korpusy nebo čokoládu na rozehřátí.
Hladkou stranou paličky snadno nadrtíte v sáčku i led na tříšť.
Zdroj: časopis
Foto: internet
Jarmilko, je dobré vědět co a jak se dá ještě použít. Zázvor strouhám,nenapadlo mě jej drtit přes lis na česnek, po pravdě mám pocit, že takovou sílu nemám. Zkusím a dám vědět ☺
OdpovědětVymazatMarti, také si myslím, že bych neměla sílu na lisování. D
VymazatPaličkou na maso drtím piškoty na vánoční kuličky. Česnek už nelisuji, koupila jsem si takové miniaturní čtyřhranné struhadlo. Původně jen jako dekoraci ke kořenkám. Je 5 cm vysoké.
OdpovědětVymazat