- Mletou papriku uchovávejte vždy v tmavých a dobře uzavíratelných nádobách. Na světle totiž ztrácí barvu.
- Vysychání hořčice v načaté sklenici zabráníte, když na ni nalijete malé množství oleje.
- Pokud se vám "podařilo" přepepřit jakýkoli pokrm, nemusíte ho vyhodit. Vše se dá ještě zachránit! Nakrájejte na větší kousky dvě jablka a krátce je povařte v přepepřeném pokrmu. Pálivost tím nezmizí úplně, ale výrazně se zmírní.
- Starší chléb vám změkne, pokud ho zabalíte do vlhké utěrky a dáte na chvíli zapéct do trouby. Tu příliš ale nerozpalujte. Stačí střední teplota.
- Srazila se vám smetanová omáčka? Dejte do ní špetku prášku do pečiva a na chvíli ponořte celý hrnec do ledové vody.
- Maso v létě uchováte déle čerstvé, když je posypete čerstvě mletou kávou, nebo ponoříte do oslazeného mléka. Nebojte se - když je pak před vařením opláchnete ve studené vodě, mléko ani káva z něho nebudou cítit.
Zdroj: časopis
Naše babičky a prababičky byly holky šikovné. I moje babička měla různé způsoby na uchování masa, třeba na chatě, kde zpočátku nebyla ani elektřina natož lednice. Jarmilko, přeji hezký zbytek neděle, zdravím ☺
OdpovědětVymazatEvi, to máš pravdu. Byly šikovné. Moje babička dávala maso a máslo (každé zvlášť) do kameninového hrnce. Zalila vše studenou vodou. Maso tak uchovala i bez ledničky.
VymazatEvi, také Ti přeji hezký zbytek neděle. ☺
Jarmilko, dobrá rada se vždy sejde. ☺
OdpovědětVymazatJarmilko, díky za zajímavé nápady. Přeji ti hezké jaro a už konečně více tepla.
OdpovědětVymazat