Pepř růžový/ Pepřovec obecný - Schinus molle
V kuchyni je nejn výrazný, ale svým plným aromatem okoření rybí, zvěřinové a dušené pokrmy, bílé maso, bramborová a zeleninová jídla a rovněž exotické ovocné saláty a čokoládu.
V léčitelství mírní bolest a podporuje trávení.
Používá se zejména při chřipkových infekcích a onemocnění dýchacích cest.
Obsahuje řadu antibakteriálních látek.
Přo průjmu každé 2 až 3 hodiny rozžvýkáme 4 kuličky pepře. Kromě toho musíme pít dostatek tekutin.
Podporuje prokrvení a příjemně zahřívá, je vhodný pro osoby, které snadno dostávají zimnici.
Zdroj: kalendář
Foto: internet
Jarmilko, zase jsem chytřejší, to jsem fakt nevěděla 😊
OdpovědětVymazatEvi, nikdy jsem o tomto pepři dřív neslyšela.
VymazatTo jsem taky nevěděla,děkuji.
OdpovědětVymazatPřeji klidný den ☺
Jarmilko,je dobré vědět 👍
OdpovědětVymazatZajímavé.🙂
OdpovědětVymazat