Pro přípravu likéru budete potřebovat: čerstvé šípky, 2 dřívka skořice, 10 hřebíčků, 42% vodku nebo slivovici a med.
Čerstvé šípky pečlivě omyjte a osušte. V hmoždíři je trochu rozmačkejte a vložte do lahve, zhruba do poloviny. Přidejte 2 dřívka skořice a asi 10 hřebíčků. Vše zalijte 42% vodkou nebo domácí slivovicí.
Nechte alespoň 4 týdny louhovat.
Poté sceďte přes plátýnko nebo hustý cedníček a přidejte med dle chuti.
Užíváme preventivně 1/2 štamprličky navečer.
Zdroj: časopis
Foto: internet
Z přemrzlých šípků se dá vysát móóóc dobrá "marmeláda". Občas si v zimě vařím šípkový čaj 😀
OdpovědětVymazatZní to opravdu lákavě.Děkuji za návod.
OdpovědětVymazatMěj klidný podvečer ☺
Asi to bude i chutnat.
VymazatHezký večer. ☺
Tak to by se mně líbilo. Asi vyzkouším, protože v našem okolí je šípků dostatek.
OdpovědětVymazatŠípkový čaj jsem dlouho nepila.
OdpovědětVymazatJarmilko, vůbec mne nenapadlo dělat šípkový likér. Už je sice pozdě, ale jestli si vzpomenu, tak si zkusím příští rok. Táta dělával kdysi dávno, jako svoje první, víno ze šípků a moc úspěchu nemělo. Pak začal z černého rybízu a to už bylo lahodné. Tak likér si píšu. Měj se hezky.
OdpovědětVymazatTak mám pocit, že k tomuto článku jsem už příspěvek psala, ale někam zmizel.
OdpovědětVymazatJarmilko,kapmak jsi se nám ztratila? Přeji zdravíčko 🍀
OdpovědětVymazatMarti, nikam. Jen jsem dlouho marodila a tudíž nebyla chuť na nic.
VymazatMěj se hezky. Děkuji za Tvou starost. Opatruj se! ♥
Jarmilko,já měla také dobu kdy mě blogovani netěšilo. Přeji Ti zotavení jak zdraví,tak blogovací 🍀
OdpovědětVymazat