****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.

pondělí 22. března 2021

Bylinky - česnek medvědí


Česnek medvědí - Allium ursinum

Česnek medvědí je používán jako léčivá rostlina. Podporuje chuť k jídlu, trávení a tvorbu krve.
Celá rostlina je prostoupena účinnou silicí, obsahuje sirné složky a čpavek. Dále obsahuje vitamín C, fytoncidy, hořčiny a další látky. Účinné látky v česneku medvědím regulují činnost žaludku, podporují trávení, urychlují hojení ran a vředů, uklidňují křeče hladkého svalstva a ničí střevní parazity.
Česnek medvědí je výbornou nektarodárnou a pylodárnou rostlinou.






Zdroj: kalendář
Foto: internet

3 komentáře:

  1. Jarmilko, pěstuji si ho už několik let na zahradě a to díky blogerce Kitty a jejímu partnerovi, kteří mi poslali cibulky. 👍👍

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jarmilko, každé jaro si medvědího česneku užijeme. Stačí mi čerstvý chleba se sádlem a nasekaný česnek na to a pochoutka je hned :-)) Tobě díky za podrobné informace o něm.
    Chodíme si na česnek do lesa, ale máme i na zahradě, ten se nám pomalu rozrůstá a máme ho u nás trošku později, je víc ve stínu. Je i to fajn, můžeme si ho tak užívat delší dobu.
    Měj se moc pěkně :-) Alena

    OdpovědětVymazat
  3. Medvědí česnek jsme dostali buď od kamarádky nebo od mladých je opravdu dobrý. Buď zdravá hlavně.♥

    OdpovědětVymazat

Výstava v Chotěboři

Výstava Emmy Srncové   Minulý týden jsem měla příležitost navštívit výstavu Emmy Srncové v Knihovně Ignáta Herrmanna v Chotěboři. K vidění b...